DARUJTE RAČUNALNIKE ZA DIJAKE

Petek, 16. oktober 2020

V ponedeljek, 19. oktobra, bo tudi idrijska gimnazija pričela s poukom na daljavo. Pri izvedbi pa se soočajo s problemom pomanjkanja računalnikov za dijake, zato se šola obrača na javnost s prošnjo, da jim pomaga pri reševanju problema pomanjkanja računalnikov za dijake, ki doma nimajo računalnika.

Računalnik, ki ga ne potrebujete več, podarite dijaku, ki računalnika doma nima, saj mu boste s tem omogočili enake pogoje za izvajanje pouka na daljavo, ki se začenja že v ponedeljek. Kot je povedala ravnateljica Gimnazije Jurija Vege Idrija Karmen Vidmar, so na šoli minuli teden z Zavoda za šolstvo dobili povpraševanje, kakšne so potrebe po računalnikih na šoli in ob tem je, žal, ugotovila, da precej dijakov nima primerne opreme. Zato se je, še preden je bila sprejeta vladna odločitev o ponovni uvedbi pouka na daljavo, odločila, da bo skušala pridobiti računalnike, ki bi pomagali njihovim dijakom v primeru prehoda na šolanje na daljavo. Medtem pa je bila že sprejeta tudi vladna uredba.

izjava Karmen Vidmar 1

Kot je še povedala Vidmarjeva, je izkušnja iz pomladanskega šolanja na daljavo pokazala, kako pomembna in za izvedbo pouka na daljavo nujna je opremljenost dijakov z računalnikom doma. Če bo sedanji pouk na daljavo potekal kratko, le kak teden, bi zagato lahko začasno rešili z uporabo pametnih telefonov, kar pa dolgoročno ni ustrezna rešitev.

izjava Karmen Vidmar 2

Informacijo, da želite dijakom Gimnazije Jurija Vege Idrija podariti računalnik, ki ga ne potrebujete več, sporočite ravnateljici gimnazije na elektronski naslov karmen.vidmar@gimidrija.si


Metka Rupnik

 

izjava Karmen Vidmar 1
izjava Karmen Vidmar 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
5°C / 18°C
petek
30.10.2020
6°C / 19°C