SPREMLJANJE OBISKA V TRIGLAVSKEM NARODNEM PARKU

Petek, 16. oktober 2020

Omogočanje obiskovanja in doživljanja Triglavskega narodnega parka na način, ki je v skladu z varstvenimi cilji območja, je ob varstvu narave, ohranjanju kulturne dediščine, raziskovanju ter okoljski vzgoji in izobraževanju eden od ključnih ciljev parka. Kot pojasnjujejo v Javnem zavodu Triglavski narodni park, je zato zaradi vedno bolj množičnega obiska in raznovrstnih oblik rekreacije spremljanje obiska nujno, prav tako pa tudi določitev ukrepov, ki bodo pripomogli k ohranjanju ugodnega stanja okolja, ob tem pa tudi k doseganju pozitivne izkušnje obiskovalcev. Pred kratkim je zavod o aktivnostih za spremljanje obiska v Triglavskem narodnem parku preko spleta pripravil predstavitev za širšo javnost. Nekaj rezultatov, predvsem s primorskega območja parka, torej z območja občin Bovec, Kobarid in Tolmin, v nadaljevanju pojasnjuje Maja Odar.


Izjava Maja Odar 1


Kaj pa je torej glavni cilj spremljanja obiska v parku?


Izjava Maja Odar 2


Letos so denimo prvič spremljali obisk tudi na cesti Zatolmin – Polog v Občini Tolmin, cesto je občina med sezono tudi poskusno zapirala za promet. Na podlagi dogajanja med sezono bo Občina Tolmin naredila analizo obiska in uporabe javnega prevoza, sestali se bodo z deležniki prostora ter pregledali rezultate in se dogovorili o možnostih nadaljnjega urejanja prometa na tej cesti.  


Simona Skočir

Izjava Maja Odar 1
Izjava Maja Odar 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
5°C / 18°C
petek
30.10.2020
6°C / 19°C