NA IGRIŠČU V VOLČAH ZAČELI Z GRADNJO VEČNAMENSKEGA OBJEKTA

Petek, 16. oktober 2020

V tem tednu se je na igrišču v Volčah začela izvedba največje investicije v tem mandatu krajevne skupnosti - gradnja večnamenskega športnega objekta, ki bo namenjen športno-družabnim dogodkom.

Potreba po tem objektu se je pokazala med obnovo prostorov krajevne skupnosti v središču vasi, ko so se člani krajevni skupnosti odločili, da mladini in njihovim športno-družabnim dogodkom namenijo nove prostore na igrišču. Gre za največjo investicijo v tem mandatu krajevne skupnosti, novi prostori bodo zrasli nad že obstoječo stavbo ob igrišču. Kot pojasnjuje predsednik Aleš Bizjak, je vrednost investicije okrog 60 tisoč evrov, del sredstev so zagotovili iz projektnih sredstev za krajevne skupnosti s strani Občine Tolmin, del pa iz lastnih sredstev.

Pri optimiziranju sredstev se je ponudila tudi možnost, da bi vzeli odpadno ograjo z mostu čez Tolminko, katerega obnova se je nedavno zaključila. Podjetje Gostol TST je ograjo, ki bo novo mesto dobila okrog novega objekta, prepeskalo in prebarvalo, za kar se jim Krajevna skupnost Volče tudi zahvaljuje. 

Dela so se začela v tem tednu, predvidoma pa se bodo zaključila spomladi 2021.
Trenutno potekajo tako, da samo igrišče ni zaprto, vstop na igrišče pa je omogočen z južne strani. Ko dela ne potekajo, sta nemoteno v uporabi teniško igrišče in balinišče, prepovedana pa je uporaba otroških igral tik ob gradbišču.Simona Skočir 

Fotografija: Vanja Hvala

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
5°C / 18°C
petek
30.10.2020
6°C / 19°C