V AJDOVŠČINI SE ZAVZEMAJO ZA MEHKEJŠE PREHODE

Četrtek, 15. oktober 2020

Novogoriška občina je včeraj po pogovoru s pristojnimi zdravstvenimi ustanovami, policijo in civilno zaščito sprejela nekaj dodatnih ukrepov, s katerimi bo poskušala zajeziti širjenje novega koronavirusa med občani. Pomagali pa bodo tudi šempetrski bolnišnici tako, da bo novogoriški zdravstveni dom zanje prevažal brise v Ljubljano.

Goriška ima sicer zaenkrat še razmeroma dobro epidemiološko sliko. Tako policija kot zdravstveni inšpektorat sta izpostavila potrebo po dodatnih uradnih osebah, ki bi na terenu opozarjale tiste, ki se ne držijo priporočil, in bi jih zato spodbujale k spoštovanju ukrepov.

Goriška ima sicer zaenkrat še razmeroma dobro epidemiološko sliko, aktivno okuženih je 23 občanov. V šempetrski bolnišnici so sicer zadnje dni zabeležili okužbo pri štirih zaposlenih, k sreči pa je bilo negativnih vseh 60 rezultatov v torek odvzetih brisov pri zaposlenih, ki so bili v tesnih stikih z okuženimi.Novogoriški župan Klemen Miklavič


Novogoriška občina bo tako kot v prvem valu organizirala varstvo otrok na domu za starše, ki so zaposleni v dejavnostih, ki so ključnega pomena v času epidemije. Socialno ogroženim skupinam, upokojencem in šolam bo razdelila zaščitne maske. Zlasti starejše občane bo obveščala o možnostih nakupovanja živil na domu, da ne bi obiskovali nakupovalnih centrov.

V občinah Ajdovščina in Vipava je aktivno okuženih 42 prebivalcev, prihajajo pa iz različnih okolij. Direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar pravi, da ni nekega novega žarišča, vendar pa njihovi zdravniki razmere na terenu spremljajo.


Izjava: Egon Stopar


Če se bo stanje v prihodnjih dneh še slabšalo, se bodo ponovno sestali s predstavniki občine in civilne zaščite in sprejeli nove ukrepe. Eden med njimi bo tudi ta, da bodo po potrebi uredili drive-in vstopno točko za jemanje brisov pred Zdravstvenim domom Ajdovščina.


Po STA

Egon Stopar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

acergama dne 15.10.2020 ob 10:45:27
#1
Zanimivo....iz slike je razvidno, da odgovorni med nakladanjem novinarjem niti sami NE nosijo pravilno maske /vidi se nos/ istočasno pa to pričakujejo od tistih, ki jim to servirajo...ogabnoPozabljeno geslo?

 

sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
5°C / 18°C
petek
30.10.2020
6°C / 19°C