ŽIROVSKI POCLAIN HYDRAULICS OB RASTI NAROČIL PONOVNO ZAPOSLUJE

Sreda, 14. oktober 2020

V žirovskem podjetju Poclain Hydraulics zaradi povečanega povpraševanja na tujih trgih znova zaposlujejo. Da bi lahko izpolnili naraščajoča naročila, v svoje vrste vabijo nove sodelavce za delo v avtomatizirani proizvodnji in strokovnjake s področja strojništva, mehatronike ter logistike, so sporočili iz podjetja.

Po besedah direktorja žirovskega podjetja Aleša Bizjaka se na trgih, kjer korporacija Poclain posluje, že soočajo z oživljanjem gospodarskih aktivnosti. "Razmere so se na globalnih trgih vendarle nekoliko izboljšale. V Poclain Hydraulicsu smo tako po omejitvah, ki smo jih bili deležni zlasti spomladi zaradi izbruha pandemije, kot izvozniki z novimi naročili dobili priložnost za ponovno rast," je pojasnil.

Novi vodja kadrovske službe Andrej Gazvoda je povedal, da v podjetju trenutno najbolj iščejo profile s poklicno ali srednješolsko strokovno izobrazbo, saj odpirajo več novih delovnih mest za operaterje v proizvodnji in za delo v skladišču ter odpremi, kot sta skladiščnik in viličarist. Vrata odpirajo tudi vajencem iz programov oblikovalec kovin in strojni mehanik ter jim omogočajo opravljanje vajeniškega dela, ki je lahko tudi podlaga za kasnejšo zaposlitev.

V žirovskem podjetju, kjer razvijajo, proizvajajo in tržijo hidravlične ventile za ves svet, skupaj s svojimi francoskimi lastniki tudi sicer kadrovski in štipendijski politiki posvečajo veliko pozornosti.

Podjetje Poclain Hydraulics zaposluje skoraj 300 delavcev in 90 odstotkov svojih prihodkov ustvari z izvozno dejavnostjo. V zadnjem desetletju z novimi francoskimi lastniki uspešno vstopa na nove trge in je danes v svetu med najbolj prepoznavnimi na področju ventilov za hidravlične transmisije ter med štirimi vodilnimi pri proizvodnji ventilov za zavore.


Na sliki: Aleš Bizjak


Po STAKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
26.10.2020
13°C / 20°C
torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
4°C / 20°C