STARO SE UMIKA NOVEMU - TUDI V OTALEŽU

Sreda, 14. oktober 2020

Nekaj mesecev se je zdelo, da se bo dokončanje gradnje gasilskega doma PGD Plužnje v Otaležu zavleklo v nedogled, a so se stvari vendarle premikajo na bolje. Občinski svet Občine Cerkno se je ob sprejemanju proračuna odločil, da za dokončanje gasilskega dela stavbe nameni dodatnih 100 tisoč evrov, za ostalo pa morajo poskrbeti krajevna skupnost Otalež, gasilsko društvo in sami krajani.

Na javni razpis za izvedbo del sta se prijavila dva kandidata, med katerima je bilo izbrano Gradbeno podjetje GPS Grad iz Škofljice. To mora do konca novembra dokončati pritlične prostore, ki so namenjeni gasilcem, ter celotno fasado stavbe. Nedokončana pa bo ostala večnamenska dvorana v mansardi. Vrednost del po ponudbi je 140 tisoč evrov, kar pomeni, da bosta morala krajevna skupnost Otalež in Prostovoljno gasilsko društvo Plužnje občinskemu denarju dodati še 40 tisočakov.

Na vroči občinski seji ob sprejemanju proračuna pa so bili vaščani Lazca, Pluženj. Otaleža, Jazen in Travnika mimogrede opozorjeni, da se bodo ob znatnih občinskih sredstvih za objekt v prihodnjih letih morali odpovedati drugim potrebam. K sreči še niso popolnoma izčrpana sredstva iz popotresne obnove. Iz tega naslova bo Občina Cerkno lahko izdelala projekt in porušila stavbo zadružnega doma Otalež, ki že nekaj let žalostno propada. Rušenje je namreč možno sedaj, ko sta soglasje dosegli Občina Cerkno in lastnica stavbe Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija, izvedlo pa naj bi se do konca prihodnjega leta.
Na sliki: Po vojni zgrajen Zadružni dom, ki ga čaka žalostna usodaIvan Seljak
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
26.10.2020
13°C / 20°C
torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
4°C / 20°C