KRAJANI ANHOVEGA KANALSKI ŽUPANJI PREDALI PODPISE PETICIJE ZA ZAHTEVO ČISTE VODE

Četrtek, 01. oktober 2020

Krajani Anhovega, društvo Eko Anhovo in Lista za zdravje in kakovost bivanja so pred sejo občinskega sveta Občine Kanal ob Soči danes popoldne županji Tini Gerbec predali peticijo z nekaj več kot 600 podpisi podpore, s katero zahtevajo zagotovitev novega vira neoporečne in zdrave pitne vode ter novega vodovodnega omrežja.

Onesnaženje pitne vode v Anhovem konec julija je pokazalo na širši problem z vodooskrbo tega območja. Krajani Anhovega, ki še vedno ne morejo piti vode iz pip, ter prebivalci okoliških krajev, si želijo, da bi občina zagotovila nov vir neoporečne in zdrave pitne vode ter nov vodovod. Vodovodno omrežje namreč trenutno poteka skozi industrijski kompleks, zaradi česar je julija tudi prišlo do onesnaženja, vodo pa črpajo iz reke Soče in jo prečistijo v vodarni Močila. 

Več o zbiranju podpisov in peticiji Mateja Sattler iz Društva Eko Anhovo.

Izjava Mateja Sattler

Županja je ob predaji podpisov izpostavila, da na občini razumejo skrb krajanov in njihova prizadevanja za čisto pitno vodo, hkrati pa iščejo možne rešitve.

Izjava Tina Gerbec 1

Nacionalni inštitut za javno zdravje je sicer septembra upravljavcu vodovoda, režijskemu obratu občine Kanal ob Soči, izdal številna priporočila, ki jih prav tako že izvajajo.

Izjava Tina Gerbec 2


Simona Skočir

Izjava Mateja Sattler
Izjava Tina Gerbec 1
Izjava Tina Gerbec 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
30.10.2020
5°C / 19°C
sobota
31.10.2020
5°C / 19°C
nedelja
01.11.2020
6°C / 20°C