V ZADNJIH DNEH VEČ OKUŽB V OBČINI TOLMIN

Četrtek, 01. oktober 2020
Tako kot v celotni državi je v zadnjih dneh zaznati več okužb tudi v Občini Tolmin, kjer je trenutno devet aktivno okuženih, včeraj so potrdili tri nove okužbe, danes še dve.

Kot pojasnjujejo na Občini Tolmin, so vsi primeri okužb pod nadzorom epidemiologov in strokovnjakov NIJZ. Večina okužb je bila vnesenih z drugih območij, zaenkrat torej še ni prišlo do širjenja med lokalnim prebivalstvom, razen v krogu družin okuženih v izolaciji. Okužba se je pojavila tudi v osnovni šoli na Mostu na Soči, zato na občini opozarjajo družine šoloobveznih otrok, da so previdne in pozorne na zdravstveno stanje najmlajših ter v primeru znakov okužbe pokličejo v ZD Tolmin.

Vodstvo Občine Tolmin skupaj z občinsko civilno zaščito v okviru razpoložljivih podatkov podrobno spremlja stanje in se redno posvetuje tako z zdravstveno službo kot javnimi zavodi s področja vzgoje in izobraževanja, hkrati pa vsem občanom priporoča, da so v naslednjih dneh posebej pozorni na svoje počutje in pojav znakov morebitne okužbe, še posebej, če so bili v stiku s potencialno okuženimi. Seveda še naprej velja tudi upoštevanje ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe.


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
30.10.2020
5°C / 19°C
sobota
31.10.2020
5°C / 19°C
nedelja
01.11.2020
6°C / 20°C