ANA ROŠ IN TUŠ ŠIRITA VRHUNSKO SLOVENSKO HRANO NA TRGOVSKE POLICE

Sreda, 30. september 2020

Kuharska mojstrica Ana Roš s trgovsko verigo Tuš na trgovske police to jesen lansira vrhunske kulinarične mojstrovine iz izdelkov slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V prvi liniji izdelkov so tudi produkti Mlekarne Planika iz Kobarida.

Ideja za projekt je nastala v dolini Soče med spomladansko epidemijo koronavirusa, sta na današnji predstavitvi v Hiši Franko pri Kobaridu pojasnili Ana Roš in Anka Lipušček Miklavič, direktorica Mlekarne Planika iz Kobarida.
V času zaprtja različnih ustanov med epidemijo so v Mlekarni Planika začeli ostajati viški mleka in mlečnih izdelkov. Ko je za to izvedela Roševa, je s svojo ekipo začela iskati rešitev in kmalu so stekli dogovori o skupnem projektu. Ker je šlo za količine, prevelike za kuhinjo Hiše Franko, so pristopili do trgovske verige Tuš, saj so po besedah Roševe rabili nekoga, da prevzame organizacijo, logistiko in transport ter izdelke pripelje do končnega kupca.  
Tako je začela nastajati nova linija izdelkov, v kateri lokalne sestavine skozi kreativnost in s pomočjo tehnologov v industriji spravijo do končnega kupca. Kot je še poudarila Roševa, ne gre za vrhunsko kulinariko, temveč za takšno hrano, ki bi si jo kupci tudi drugače sami pripravili doma. 


V prvi liniji izdelkov, ki na police prihaja oktobra, bodo kupcem najprej ponudili skutne njoke z makom in pehtranom iz albuminske skute Mlekarne Planika ter bučne njoke, izdelane iz slovenske buče. Napovedali so še lansiranje pirinega kruha z drožmi, ki je narejen iz slovenskega žita in sirotke Mlekarne Planika, v kateri namočijo seno. V naslednjih mesecih bodo predstavili tudi druge izdelke, ki so trenutno še v fazi razvoja.  

Ana Roš pojasnjuje proces nastanka izdelkov.Projekt Ana Roš & Tuš podpira tudi ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki že več let vlaga v promocijo in podporo hrani slovenskega porekla. 

Izjava Aleksandra Pivec


Simona Skočir

Izjava Ana Roš
Izjava Aleksandra Pivec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
31.10.2020
5°C / 19°C
nedelja
01.11.2020
5°C / 19°C
ponedeljek
02.11.2020
6°C / 20°C