ZDRAVSTVENI MINISTER NA OBISKU V POSOČJU

Torek, 29. september 2020

Minister za zdravje Tomaž Gantar je danes obiskal Zdravstveni dom Tolmin in Zdravstveno postajo Bovec. Zdravstveni dom Tolmin bo v naslednjem letu za nemoteno delovanje vozila nujne medicinske pomoči v okviru Zdravstvene postaje Bovec prejel dodaten program, hkrati pa sta predvidena vzpostavitev turistične ambulante v Bovcu in triažnega satelitskega centra v Tolminu.

Gantar se je na današnjem obisku Posočja najprej seznanil s stanjem v Zdravstvenem domu Tolmin, kjer so mu direktor Gaudencio Lucas Triep, Marko Simnjanovski, vodja osnovne zdravstvene službe, ter Branko Modrijančič, vodja nujne medicinske pomoči, predstavili aktivnosti, ki so jih izvedli v zdravstvenem domu, da so kljub prostorskim omejitvam in težavam s kadri zagotovili in še vedno zagotavljajo dostopnost do zdravstvenih storitev. Minister je pohvalil njihovo organiziranost ter omogočanje nemotene obravnave pacientov, izpostavil pa je tudi pomembnost sodelovanja vseh deležnikov v času med in po epidemiji.

V Bovcu se je nato Tomaž Gantar pogovarjal z obema zdravnikoma dveh bovških ambulant Bojanom Rustjo in Zdravkom Kravanjo, ki sta ministra podrobno seznanila z vsemi težavami, s katerimi se soočajo. Vrsto let že potekajo dogovori, da bi v Občini Bovec uredili stalno prisotnost nujnega reševalnega vozila. Od Zdravstvenega doma Tolmin, kjer sicer deluje Reševalna služba, ki v nujnih primerih posreduje tudi na Bovškem, so nekateri kraji v Občini Bovec namreč oddaljeni več kot uro vožnje, kar je za nujno medicinsko pomoč predolg dostopni čas.

Branko Modrijančič, vodja službe nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin, tako povzema današnji obisk ministra.

Izjava Branko Modrijančič
Zdravstveni dom Tolmin bo torej v naslednjem letu za nemoteno delovanje vozila nujne medicinske pomoči v okviru Zdravstvene postaje Bovec prejel dodaten program, predvidena sta tudi vzpostavitev turistične ambulante v Bovcu in triažnega satelitskega centra v Tolminu.

Izjava Tomaž Gantar

Tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž je bil z obiskom ministra zadovoljen, poudaril pa je predvsem pomen zagotavljanja zdravstvenih storitev tako za prebivalce občine kot za turiste, ki obiščejo Bovec.

Izjava Valter Mlekuž


Simona Skočir

Fotografiji: Tea Florjančič, Milan Štulc

Izjava Branko Modrijancic
Izjava Tomaž Gantar
Izjava Valter Mlekuz

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
30.10.2020
5°C / 19°C
sobota
31.10.2020
5°C / 19°C
nedelja
01.11.2020
6°C / 20°C