IDRIJČANI NAJBOLJÅ I NA GASILSKEM IZZIVU

Nedelja, 14. junij 2009

V Idriji se je včeraj odvijal že drugi Gasilski izziv, ki se ga je udeležilo kar 39 dvočlanskih ekip iz cele Slovenije. Obiskovalci so si lahko ogledali pravi gasilski spektakel, saj so se tekmovalne kipe v vročem vremenu in v polni gasilski opremi, vključno z dihalnimi aparati, pomerile v različnih spretnostnih preizkušnjah, kjer je bila na preizkušnji zlasti njihova fizična pripravljenost. Dvojice operativnih članov so se pomerile na poligonu, kjer so morali
premagati osem ovir. Kot se je izkazalo, je bil letošnji izziv v pravem pomenu besede, saj je kar nekaj ekip s težavo doseglo cilj, nekaterim pa je na pomoč morala priskočiti tudi nujna medicinska pomoč zdravstvenega doma Idrija. Dobro sta se izkazali zlasti ekipa PGD Notranje Gorice-Plešivica in gasilski dvojec Vojsko 1, ki sta zasedla drugo in tretje mesto, slavila pa je ponovno operativna dvojica PGD Idrija. Na prehodni pokal, ki bo tako še eno leto ostal v vitrini idrijskih gasilcev, bo poleg imen Jerneja Poljanca in Zlatka Kende, ki sta pokal osvojila lani, dopisati še imeni Miha Božič in David Pavšič. Prav posebej je potrebno omeniti žensko ekipo iz Radovljice, ki je dosegla svoj cilj; premagati vse ovire. Organizator Gasilskega izziva, Prostovoljno gasilsko društvo Idrija, je poskrbel tudi za najmlajše, saj se je na vzporednem poligonu preizkusilo kar 40 otrok -"bodočih gasilcev".

Andrej Jereb in Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
01.12.2020
-1°C / 10°C
sreda
02.12.2020
-1°C / 8°C
četrtek
03.12.2020
3°C / 4°C