REŠEVANJE STANOVANJSKE PROBLEMATIKE V OBČINI TOLMIN

Sreda, 16. september 2020

Občina Tolmin se že nekaj časa zaveda problema stanovanjske problematike in ga poskuša rešiti na različne načine.

Pred kratkim so s pomočjo dveh razpisov v najem ponudili tri nova stanovanja. Prvi razpis je bil namenjen dodelitvi tržnega stanovanja, nanj so prejeli samo eno prijavo. Drugi razpis je bil namenjen mladim in mladim družinam, dobili so sedem prijav, od tega pet veljavnih. Dvema kandidatoma sta bili dodeljeni dve stanovanji, eno večje ter eno manjše. Občino je sicer nekoliko presenetilo razmeroma majhno zanimanje.

Izjava Uroš Brežan

Trenutno je v teku tudi Javni razpis za dodelitev pomoči za spodbujanje stanovanjskih naložb v občini Tolmin, kjer zaenkrat kaže, da bo interes precej večji, kot je bil na prvih dveh razpisih.

V zadnjem času pa potekajo tudi aktivnosti, ki bi lahko prinesle nova stanovanja na več lokacijah v Tolminu in okolici. Ob reki Tolminki v Zalogu je občina kupila stavbo Elektro Primorske, tam trenutno zaključujejo z urejanjem območja, pridobiti morajo dodaten prostor za ureditev parkirišč, ki so pogoj za ureditev stanovanj. V Poljubinju že več let stoji večstanovanjski objekt, katerega lastnica je DUTB. Gradnja se je ustavila tik pred tem, ko bi bila stanovanja končana. Trenutno DUTB objekt prodaja, obstajal naj bi interes zasebnih ponudnikov, ki bi objekt odkupili, dokončali stanovanja ter jih ponudili na trgu. 


Simona Skočir

Fotografija: Občina Tolmin

Izjava Uroš Brežan

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
26.09.2020
10°C / 18°C
nedelja
27.09.2020
8°C / 18°C
ponedeljek
28.09.2020
10°C / 18°C