VIRUS NI ODPIHNIL PIHNFESTA

Ponedeljek, 14. september 2020

Tudi sobotni tradicionalni festival Pihnfest, ki ga pripravlja godbeno društvo Cerkno, je vse do zadnjega visel na nitki. Zaradi epidemioloških razlogov so pristojne službe vse do zadnjega odlašale s potrditvami in natančnimi navodili o načinu izvedbe te priljubljene prireditve.

Naj spomnimo, da je festival prva leta s seboj prinašal širši turistični in glasbeni naboj. V sklopu festivala je bilo pred Hotelom Cerkno organizirano tekmovanje v kuhanju smukavca. Spremljajočih prireditev v soboto ni bilo. Prihod nekaterih glasbenikov iz tujine so preprečili predpisi, domačih pa še dodatni strah pred okužbami.

Kljub temu sta skoraj 50 let stara cerkljanska godba in več kot trikrat starejša Rudarska godba Hrastnik odlično opravili svoje delo. Po festivalski tradiciji sta razgibali ulice Cerknega, kjer so jim domači gostinci pripravili tople sprejeme. 


Prostor pred Hotelom Cerkno je dovoljeval obisk 140 gostov, ki so z zanimanjem spremljali nastopa obeh orkestrov. Pomanjkanje vaj ni vplivalo na vzdušje, ki ga je še posebej stopnjeval dirigent Društva godbenikov Cerkno Andrej Zupan, ki je sicer občasno vodil svojo skupino, med drugim pa se je tudi preselil k svojim koreninam – gostujoči godbi iz Hrastnika.

Sobotni večer je popestrila še tretja glasbena skupina Keltika, v kateri najdemo glasbenike iz različnih koncev Primorske, med drugim tudi člana cerkljanskih pihalcev.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
26.09.2020
10°C / 18°C
nedelja
27.09.2020
8°C / 18°C
ponedeljek
28.09.2020
10°C / 18°C