GALERIJA VIPAVSKI KRIŽ PONOVNO GOSTI RAZSTAVO

Nedelja, 13. september 2020

Vipavski Križ po uspešnem poletnem kulturnem dogajanju nadaljuje pestro tudi v jesen. V tej čarobni vasi so kot organizatorji - člani Turističnega društva Vipavski Križ namreč na ogled postavili zelo zanimivo razstavo keramičnih del štirih umetnikov, Ane Vrčon, Nade Špacapan, Jadranke Ferjančič in Gregorja Maverja.
Na  drugi teden v septembru je torej v Vipavskem Križu ponovno zaživela  galerija Vipavski Križ, ki nadaljuje z vsakoletnim nizom jesenskih razstav vse tja do Božiča. Gre za razstavo s preprostim naslovom Razstava keramičnih del. Umetnine so delo štirih umetnikov, ki so v svojih izdelkih pustil svojo tematiko, tehniko in sporočilnost. Povezovalna nit celotne razstave je kiparski izraz v keramiki, v izjemnem obvladovanju različnih tehnik in močna simbolika vsebin.
Razstavljavci so svojim delom postavili tudi zelo zanimive podnaslove. Ana Vrčon je svoja dela naslovila z besedo »S tokom?«. Tu gre za dela povezana v prostorsko instalacijo in locirana v neizživetih sanjah o morskih globinah, med vetrnice.
Kot druga se predstavlja Nada Špacapan z naslovom Celični krog, ki poudarja celico najpomembnejši element tako zunanjega kot notranjega sveta.
Umetnine Jadranke Ferjančič z naslovom Vrtovi spominov so pravzaprav odsev njenega življenja, od odkrivanja čustvenih stanj do obujanja spominov.
Kot zadnji razstavlja svoja dela tudi Gregor Maver. V postavitvi z naslovom V gnezdu rajske ptice predstavi jajce, dve rajski ptici in gnezdo. Domišljijsko iskrive ideje, v katere so zajete življenjske resnice in analogije, uresničuje z odličnim poznavanjem tehničnih in tehnoloških postopkov. Ti mu omogočajo ustvariti simbiozo raznolikih (ob)likovnih rešitev in vrednosti. Genski zapis njegovih del pripada krogu, ki se variabilno uresničuje tako v formah kot v makro in mikro detajlih.
Razstava bo na ogled vsak dan tja do 2. oktobra.


Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
26.09.2020
10°C / 18°C
nedelja
27.09.2020
8°C / 18°C
ponedeljek
28.09.2020
10°C / 18°C