POLICISTI IN NADZORNIKI ZADOVOLJNI Z LETALCI

Četrtek, 10. september 2020

Policisti PU Nova Gorica so v času zadnjega vikenda na območju policijskih postaj Ajdovščina in Bovec skupaj z letalskimi nadzorniki in nadzorniki Agencije za civilno letalstvo na pristajalnih mestih za jadralne padalce in jadralne zmajarje ponovno izvedli nadzor jadralnih padalcev in jadralnih zmajarjev z namenom ugotavljanja spoštovanja določb Uredbe o jadralnem zmajarstvu in jadralnem padalstvu.
 
Policisti iz Ajdovščine in Bovca  so tokrat skupaj z letalskimi nadzorniki Agencije za civilno letalstvo izvedli nadzor na pristajalnih mestih za jadralne padalce in zmajarje v Dolgi Poljani pod vasjo Budanje nad Ajdovščino in na območju letališča Bovec ter ob bencinskem servisu v Kobaridu.
 
Na teh  pristajalnih mestih so letalski nadzorniki in policisti izpeljali nadzor nad skupno 40 jadralnimi padalci, jim pregledali dokumentacijo ter preizkusili alkoholiziranost. Pri tem ni bilo ugotovljenih nobenih kršitev.
 
 
Predstavniki Policije in Agencije za civilno letalstvoso  so po zaključku pozitivno ocenili skupno sodelovanje obeh državnih institucij. Glede na pozitivne izkušnje načrtujejo sodelovanje na tem področju  tudi v letu 2021.


Foto: PU Nova Gorica

Ivan Seljak (po virih PU)


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C