ŠTUDIJSKI KROŽEK NA PRC BO RANLJIVIM SKUPINAM POMAGAL DOŽIVETI ALPE

Torek, 08. september 2020

Posoški razvojni center, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, Javni zavod Triglavski narodni park, Zavod Dostop in Inštitut za dobre vsebine iz Ljubljane so se v letošnji jeseni povezali v skupnem študijskem krožku z namenom odkrivanja in ocenjevanja dostopnosti, zahtevnosti in privlačnosti alpskega sveta za ljudi z okvaro vida, starostnike in nasploh ljudi, ki so tudi kako drugače gibalno ovirani.
Sodelovanje Posoškega razvojnega centra in Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica je sicer že praksa zadnjih nekaj let, pojasnjuje Patricija Rejec s Posoškega razvojnega centra.

Izjava Patricija Rejec 1

Kaj pa so glavni cilji krožka Okusi Alpe?

Izjava Patricija Rejec 2

Patricija Rejec v nadaljevanju še razloži, kaj konkretno bodo v okviru študijskega krožka počeli.

Izjava Patricija Rejec 3


Še več o ciljih in tudi o doprinosu Zavoda Dostop in Inštituta za dobre vsebine pri projektu pa Igor Miljavec, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Izjava Igor Miljavec


Ko se bo študijski krožek, ki je sicer krajša izobraževalna oblika, zaključil, bo z aktivnostmi nadaljevalo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica v okviru svojega projekta. Pri tem jim bosta finančno pomagala lions kluba Idrija in Soča-Kobarid, študijske oglede za slepe in slabovidne pa lahko širša javnost podpre tudi z SMS sporočili SLEPI in SLEPI5 na številko 1919 za donacijo 1 ali 5 evrov.


Simona Skočir

Fotografija: MDSS Nova Gorica

Izjava Patricija Rejec 1
Izjava Patricija Rejec 2
Izjava Patricija Rejec 3
Izjava Igor Miljavec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C