PONEKOD KLESTILA TOČA DEBELA KOT JAJCE

Sobota, 15. avgust 2020

Del Slovenije od meje z Italijo pa vse do Koroške je včeraj popoldne zajelo neurje. Toča, ki je nekaj po 16. uri zajela območje nad Colom na Ajdovskem, je poškodovala streho objekta v kraju Bela v bližini Podkraja. Poveljnik gasilske zveze Ajdovščina Kristijan Polanc je pojasnil, da  so se gasilci takoj odzvali in priskočili na pomoč. S strehe enega od objektov so odstranili poškodovane sončne panele, občanom pomagajo s prekrivanjem poškodovanih streh. Toča je poškodovala tudi nekaj avtomobilov.


Intervencija gasilcev v BeliV Postojni je po podatkih centra za obveščanje meteorna voda zalila garažo stanovanjskega objekta, cesto in dvignila kanalizaijski pokrov. Posredovali so tudi delavci cestnega podjetja in gasilci prostovoljnega gasilskega društva Studenec. Sodeč po objavah na družbenih omrežjih so točna zrna na Postojnskem, ki so padala v okolici Logatca, ponekod presegla premer štirih centimetrov. 

Močna nevihta, ki je v nekaterih krajih postregla z debelo točo, je popoldne zajela tudi območje severovzhodno od Idrije. Toča pa je v občini Nova Gorica poškodovala streho objekta in osebno vozilo.

Poslušalce naprošamo, da nam o morebitnih škodah poročajo, da bodo tudi podatki Primorskega vala čim bolj popolni.Foto: PGD Ledine, PGD ColKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C