IDRIJSKI RIBIČI NAČRTUJEJO NOV DOM OB REKI IDRIJCI

Četrtek, 13. avgust 2020

Tako kot številne ribiške družine v Sloveniji, je tudi Ribiška družina Idrija utrpela izjemno veliko gospodarsko škodo ob izbruhu pandemije. V času siceršnje najmočnejše sezone so se morali sprijazniti, da bodo ob večino tujih ribičev, ki sicer predstavljajo preko 90 odstotkov ljubiteljev ribolova na Idrijci, od Lajšta v Idrijski Beli do Stopnika, s pritoki Kanomljica in Cerknica. Če bo šlo vse po sreči, ugotavljajo v družini, bi letošnja sezona dosegla tretjino lanske. Kot zatrjujejo dobri poznavalci dejavnosti, pa je posredna škoda še večja. Nekoč so ljubitelji ribolova ostajali več dni, danes se povečuje delež enodnevnih gostov.


Kot pove predsednik Ribiške družine Idrija Zoran Babič, pa je pomembno to, da družina ohranja vitalnost za naslednja leta. Veliko pozornost so posvetili vzgoji mladih, med katerimi se je v zadnjih letih zanimanje za ribištvo zelo zmanjšalo. Zoran Babič:


Posnetek Zoran Babič o mladih


Vodstvo Ribiške družine Idrija pa se je v zadnjem času odločilo še za nekaj zelo pomembnih razvojnih potez. Poleg ribogojnice v Kanomlji v nekdanji stari žagi urejajo bazene za povečanje valilnice idrijske postrvi. Zoran BabičPosnetek Zoran Babič o vzgoji mladic

Več let pa se Ribiška družina Idrija srečuje s problemom odmaknjenosti ribiškega doma, ki navadno predstavlja stičišče dejavnosti, še posebej med mladimi. Zato razmišljajo, da bi v Kanomlji postopno opustili ta del dejavnosti, nov dom pa zgradili na primernejši lokaciji ob reki Idrijci. Zoran Babič, predsednik Ribiške družine Idrija:


Posnetek Zoran Babič o novih načrtih


Tudi sam predsednik Babič nam je v pogovoru potrdil, da ne gre za naložbo kar čez noč, pač pa za del dolgoročnih načrtov, ki jih mora imeti vsako društvo.Ivan SeljakZoran Babič o mladih
Zoran Babič o ribogojnici
Zoran Babic o novem domu

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C