SVET ZAVODA O POGODBI Z NEKDANJIM ZAČASNIM DIREKTORJEM

Sreda, 12. avgust 2020

Svet zavoda šempetrske bolnišnice je na včerajšnji seji sklenil, da bo podpisnike pogodbe za delo z nekdanjim v. d. direktorja Radivojem Nardinom pozval k razjasnitvi okoliščin za sklenitev take pogodbe.  Predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž je po  seji povedala, da so bila mnenja o tem med člani sveta različna, vendar bodo počakali še na pojasnila in se nato odločali o nadaljnjih korakih:


Posnetek Metka Jelinčič Maraž


Sindikalni zaupnik sindikata Fides v šempetrski bolnišnici Silvan Saksida ni najbolj zadovoljen s hitrostjo reševanja problema.Posnetek Silvan SaksidaPrav sindikat Fides je zadevo prijavil inšpektoratu za javno upravo. "Sam sicer nisem pravnik, vendar ko sem bral ta pravniška mnenja, se mi zdi, da je bila pogodba z Nardinom nezakonita, saj smo vendarle zaposleni v javnem sektorju in vsak tak zaposleni mora imeti pogodbo o zaposlitvi," je dodal.

Nardin naj bi imel neprimerno pogodbo za delo, ki je bila v obliki pogodbe o naročilu. Nardin je sicer že med preiskavo zanikal, da je opravljal funkcijo kot javni uslužbenec, zato tudi ni imel sklenjene pogodbe o zaposlitvi.

Na včerajšnji seji sveta zavoda so spregovorili tudi o dosedanjih sanacijskih ukrepih, tekočem poslovanju bolnišnice in težavah zaradi pomanjkanja določenega strokovnega kadra. Sedanji v. d. direktorja bolnišnice Ernest Gortan je povedal, da je po polovici letošnjega leta bolnišnica poslovala z milijonsko izgubo, akumulirana izguba iz prejšnjih let pa znaša več kot 15 milijonov evrov.


Po STA 

Sivan saksida
Metka Jelincic Maraz

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C