ZNANI REZULTATI PITNE VODE V ANHOVEM

Ponedeljek, 10. avgust 2020

V Kanalu so danes prejeli analizo pitne vode iz vodovodnega sistema Anhovo, ki je bila zaradi doslej še neznane napake na vodooskrbni napravi močno onesnažena, domnevno z industrijsko vodo podjetja Eternit. V podjetju doslej informacij še niso podali, rezultati analiz pa kažejo, da je šlo za enkraten dogodek. Županja Tina Gerbec.  

Izjava: Tina Gerbec

Ker so bili vzorci odvzeti tri dni po onesnaženju, kar je sicer v skladu s pravilnikom, uradno ne bo nikoli znano, kaj je bilo v umazani vodi. Občani Anhovega so sicer na lastno pest na analizo poslali tudi umazano vodo, ki je po izsledkih laboratorijskih preiskav vsebovala osemkrat preveč kroma, močno povišana pa je tudi prisotnost težkih kovin.

V izjavi za javnost z dne 7. avgusta so na občini Kanal med drugim zapisali, da ostajajo pri svoji nameri, da bodo Deskljani in Anhovci oskrbovani iz vodarne Močila, ki vodo pridobiva iz Soče. Vodarno naj bi obnovili in tehnološko posodobili, za kar bo poskrbel Salonit Anhovo, ki je lastnik vodarne.  

Izjava: Tina Gerbec 2

V zvezi z vodo v Desklah so lokalni prebivalci ob onesnaženju spomnili tudi na staro idejo, da bi se ta del občine oskrboval iz vodarne Mrzlek, saj je od tam cevovod za Goriška Brda speljan mimo vasi Prilesje, ki leži na južnem delu občine. Županja na to, predvsem medijsko poročanje, odgovarja

Izjava: Tina Gerbec 3


Primož Božič

Izjava: Tina Gerbec
Izjava: Tina Gerbec 2
Izjava: Tina Gerbec 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C