SPOMINJAMO SE IVANA VOLARIČA- FEA

Nedelja, 09. avgust 2020

Danes mineva desetletje od smrti slovenskega pesnika in kulturnega delavca Ivana Volariča- Fea. Ivan Volarič, rojen 4. septembra 1948 v Sužidu na kobariškem, je že med šolanjem pričel s pisanjem poezije. Kasneje je bil urednik in pisec za študentsko glasilo Tribuna in revijo Problemi. Bil je vsestranski umetnik, preizkusil se je tudi na področju filma in odrske umetnosti. Spominjamo se ga tudi kot kulturnega urednika v reviji Mladina in stalnega sodelavca Radia Študent. Tako pa se ga spominja slovenski urednik, scenarist in prevajalec Zdravko Duša:

Izjava: Zdravko Duša

V Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin hranijo vseh sedem Feovih pesniških zbirk in zbirko kratke proze, žal pa njihova zbirka ne obsega več njegove prve pesniške zbirke z naslovom Desperado tonic water, saj so jim jo že pred leti ukradli s polic. O tem, kaj vse poleg njegovih knjig še hranijo v knjižnici, nadaljuje Peter Pavletič.

Izjava: Peter Pavletič

Feotu so se ob obletnici smrti poklonili prav v tolminski knjižnici, in sicer s postavitvijo razstave njegovih fotografij, knjig in drugih malenkosti iz domoznanske zbirke. Razstava, ki jo je pripravila Katja Ozebek, bo na ogled postavljena do konca meseca avgusta.

Peter Pavletič
Zdravko Duša

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C