LUKATELCE ŠTEJEJO 15. PONOVITEV

Sobota, 08. avgust 2020

Lukatelova domačija v Volčah je bila pred 15 leti navdih za poimenovanje prireditve, ki na Tolminsko vsako leto znova privabi vrsto slovenskih in tujih pisateljev in ustvarjalcev. Takrat verjetno nihče ni pričakoval, da se bo niz druženj ob knjigah, filmih in njihovih avtorjih ohranil tako dolgo in da bo iz leta v leto privabljal obiskovalce in jim bogatil kulturno zavest in širil literarna obzorja. Lukatelc, ki se odvijajo pod okriljem kulturnega društva Myra Locatelli in bogatijo poletne večere v mesecu avgustu, pa brez domačina, urednika in prevajalca Zdravka Duše ne bi bilo.
Lukatelce se danes ob 19h pričenjajo z obiskom Aleša Bergerja, ki je pred kratkim izdal knjigo Vicmaher. Skozi večerni pogovor bo moč izvedeti kaj več o prevajalskem, pisateljskem in uredniškem delu Prešernovega nagrajenca. O Bergerju nadaljuje Zdravko Duša.Izjava: Zdravko DušaBergerju se bo pridružil harmonikar Riko Zadravec, kot dopolnilo prevodom iz francoščine.
V prihodnjem tednu bosta Lukatelovo guno obiskala še Marko Radmilovič s kriminalko Kolesar in Jože Pirjevec z delom Partizni. Do konca meseca jima bodo sledili tudi Andrej Skubic, Sebastijan Pregelj in Boštjan Videmšek.


Vanja Hvala

Zdravko Duša

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C