ČE NE BO PRITOŽB, BO GRADBIŠČE MED SOVODNJEM IN TREBIJO ŽE LETOS

Sreda, 05. avgust 2020

V kratkem se med Cerknim in Škofjo Loko obeta novo cestno gradbišče, ki ga vozniki kljub nevšečnostim v prometu že težko pričakujejo.  Direkcija RS za infrastrukturo vodi projekt Sanacije zidov in brežin na odseku ceste Trebija–Sovodenj, ki je bil po predračunu ocenjen na 6 milijonov evrov. Javni razpis za izvedbo je v teku. Oddanih je bilo šest ponudb, v vrednosti od 4,7,  do 6,4 milijonov evro. Po podatkih Direkcije trenutno poteka pregled prispelih ponudb, ta bo odločitev o izbiri izvajalca sprejela predvidoma v drugi polovici avgusta. Če do pravnomočnosti odločitve ne bo pritožb na odločitev o izboru izvajalca, je v  septembru predviden podpis pogodbe z izbranim izvajalcem. Ta bi bi z deli lahko pričel še v letošnjem letu, če bodo v državnem proračunu sproščena predvidena sredstva.
Projektna dokumentacija za izvedbo del predvideva polovične zapore,  kjer je promet voden izmenično enosmerno. Povsem logično pa je, da se bodo prebivalci cerkljanske občine in tudi širšega Posočja, ki jim je ljubša nekoliko kraška pot do Ljubljane preko Škofje Loke,  posluževali nekoliko manj znane, a prav tako uporabne prometnice,  preko Podpleč in Kopačnice do Hotavelj. Za špekuliranje o obvozih je prezgodaj, saj je na dokončno odločitev o zapori  potrebno počakati na izbor izvajalca, ki bo izdelal oziroma predstavil podroben elaborat začasne prometne ureditve, glede na dolžino in zahtevnost posameznih odsekov rekonstrukcije. Cesta preko KopačniceVečji del prometa s Cerkljanskega in Posočja pa bo v času sanacije tekel preko Godoviča. Med drugim tudi zato, ker po dolgem času ne bo več ovir v Zali. Gradbena dela na galeriji Zala bodo zaključena v kratkem in če ne bo zapletov s prevzemom del, bo promet v celoti sproščen do konca avgusta.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C