VERIS BO PONOVNO OŽIVEL LOGATEC

Sreda, 05. avgust 2020

Logaški glasbeni festival Veris je bil prvič izpeljan v letu 2001 kot samostojni projekt Glasbene šole Logatec in takratnega ravnatelja, Matjaža Albrehta. Festival  je leto za letom prinašal pomladno kulturno svežino z izvajalci iz domačih in širši logov, pa tudi preko slovenskih meja. Veris je poživljal logaško kulturo vse do leta 2012. 
Po nekaj letih prekinitve se je v vodstvu Glasbene šole Logatec odločilo, da v izobraževalnem smislu  ponovno oživi in nadgradi festival.
»Novi« Veris bo tako pod svojo streho poleg koncertov in recitalov vrhunskih domačih in tujih umetnikov gostil še projektno delovanje pihalnega in godalnega orkestra.
V smislu izobraževalnih, večdnevnih delavnic,  ki jih bodo vodili uveljavljeni mentorji in dirigenti, ponuja Mladinski pihalni orkester Veris  glasbeno druženje z vrstniki, navdušenimi nad novimi glasbenimi doživetji, Logatcu in okolici pa v počitniškem času daje utrip in dobre koncerte.
Godalni orkester vključuje muziciranje,  individualne ure z mentorji, pa tudi izobraževalne urice o postopkih in načinu izdelave godal, za kar bo poskrbela priznana družina Demšar.


 Po zagotovili direktorja Glasbene šole Logatec Primoža Malavašiča želijo festival Veris  graditi širše in se preko glasbe in s pomočjo mladih povezovati  z ostalimi občinami v regiji.  Njihova vizija je povezava kulture s turizmom, in gospodarstvom, kar je v kulturno razvitem svetu že dalj časa zelo uspešna praksa
 
Organizator festivala Veris je Glasbena šola Logatec, umetniško vodenje pihalnega orkestra je v rokah saksofonista in profesorja  Leva Pupisa,  godalni orkester  pa je prevzel  profesor Matej Avšič.


Ivan Seljak


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C