PO FESTIVALU ŠE LITERARNI NATEČAJ O PAJTIČKAH

Torek, 04. avgust 2020

Potem ko je Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija skupaj s partnerjema v projektu, LTO Laufar Cerkno in Hotel Cerkno, zadnji konec tedna v juliju organizirala 1. Pajtička fest oziroma 1. Festival cerkljanskih potičk, v teh dneh razpisuje še literarni natečaj na temo te kulinarične dediščine Cerkljanske. 

Če so v treh dneh cerkljanske gospodinje in gostinci napekli, obiskovalci pa nakupili in okusili več kot 100 kilogramov pajtičk, ki so ena od sedmih reprezentativnih jedi Idrijsko-Cerkljanske gastronomske regij, so sedaj jedi posvetili še literarni natečaj Ko zadišijo pajtičke. Ta je odprt vse do 23. avgusta. V njem lahko sodelujoči razmišljajo o pajtičkah, prvem spominu nanje, kdaj in kako so dopolnile jedi na mizi, so bile sooblikovalke vsakdanje ali praznične mize … Prispevki so lahko zapisani v prozi ali poeziji in naj ne presegajo 1.000 besed. Izbiro podnaslova, teme in literarne zvrsti (spis, pesem, pismo …), organizator prepušča izbiri posameznika. Prispevke, ki jih bo ocenila strokovna komisija, sprejema Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija po navadni ali elektronski pošti. Rezultat natečaja bo znan 26. avgusta, komisija pa bo najboljše tri prispevke iz posamezne kategorije tudi nagradila. Celoten razpis je objavljen na spletni strani ICRE.      

Danjana Peternelj

FOTO: Gregor Kacin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C