Mojca Širec
Voditeljica programa
V začetku leta sta podjetji Mlekarna Planika in Faronika na police postavili nov Soški namaz, sestavljen iz dimljene postrvi šarenke in pustega svežega sira, bolj poznanega kot Tolminska skuta. Izdelek je svojo kakovost hitro potrdil tudi pri potrošnikih in na natečaju Agrobiznis 2020 postal najboljši izdelek po izboru potrošnikov. Zaradi povpraševanja pa so pred kratkim razvili še posebno nadgradnjo, nastal je pikant soški namaz z dodatkom ostre paprike in kajenskega popra.
Več o izdelku, njegovem oblikovanju in drugih aktivnostih, ki jih sicer sofinancirata EU iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo in RS v okviru OP ESPR 2014-2020, sta nam pojasnili direktorica Mlekarne Planika Anka Lipušček Miklavič in tehnologinja Neža Miklavič Koren. Z njima se je pogovarjala Simona Skočir
FOTO: Mlekarna Planika
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!