KOMISIJA PROJEKTA MOJA DEŽELA- LEPA IN GOSTOLJUBNA OBISKALA NAŠE KRAJE

Torek, 04. avgust 2020

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma, kar je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Projekt, ki ga Turistična zveza Slovenije objavlja že 29. leto zapored, želi vzpodbuditi in ozavestiti ljudi, da urejajo okolje, v katerem živijo, se v njem gibljejo, družijo in dopustujejo. Namen akcije je v prvi vrsti pohvaliti tiste, ki na področju turizma napredujejo in se razvijajo, opozarja pa tudi na slabe točke, pri katerih bi bile dobrodošle izboljšave.
Gre za vseslovensko tekmovanje, pri katerem v različnih kategorijah sodelujejo večja in manjša mesta, zdraviliški kraji, kampi, tematske poti in podobno. Seznam se aktualizira in nadgrajuje iz leta v leto. Ocenjevanje poteka na terenu, tričlanska komisija se sprehodi po ulicah, si ogleda hostle, kampe, turistične in naravne znamenitosti. Prav včeraj je obiskala Cerkno, Tolmin, Kobarid, Bovec in Most na Soči. O prvih vtisih letošnje akcije nadaljuje članica strokovne komisije, Lea Rigler.


Izjava Lea Rigler 1


In kaj Riglerjeva meni o slovencih kot turistih:


Izjava Lea Rigler 2


Za kraje, znamenitosti in druge turistične produkte v različnih kategorijah lahko v sklopu akcije Moja dežela- lepa in gostoljubna do meseca septembra glasujete tudi sami, in sicer na spletni strani Turistične


Vanja Hvala
Foto:Lea Rigler 1
Lea Rigler 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C