SMO TAKŠNI KOT SMO (NE VELJA LE ZA ŽUPANOVO LISTO)

Torek, 04. avgust 2020
Sinoči se je na sicer še vedno virtualni seji sestal občinski svet Občine Cerkno, ki se je tokrat sestal predvsem zaradi sprejema rebalansa proračuna s povečanjem postavke za nakup dotrajanega gostinskega objekta in spremljajočih zemljišč pred vhodom v Partizansko bolnico Franjo. Kljub temu, da se je odvila polemična razprava, je bilo od prve minute dalje jasno, da so se svetniške skupine že predhodno odločile in podprle prvotni predlog Ljudske stranke, da je nakup gospodaren.

Sto tisoč evrov je občina našla predvsem v prerazporeditvi sredstev za investicije, ki bodo počakale do prihodnjega leta, nakup pa se bo po mnenju predlagateljev obrestoval v kratkem.


Županova lista je bila tokrat povsem preglasovana, čeprav je imela za glasove proti kar utemeljene pomisleke.


Posnetek Jerca Prezelj


Več županovih svetnikov je opozorilo na dvoličnost tega predloga, saj v bistvu izničuje pobudo zasebnikov, ki so pripravljeni v nov sprejemni center pred Franjo sami investirati, občina pa bi morala z modro politiko v prihodnjih letih poskrbeti tudi za druge turistične bisere, od Divjih bab, Ravenske aragonitne jame, do druge naravne in kulturne dediščine. Nekateri glasovi za vlaganje v prostor pred Franjo so bili povsem moralni in deklarativni, drugi spet gospodarni in prepričljivi, pove Branka Florjančič.


Posnetek: Branka Florjančič
Dejstvo je, da se občina Cerkno spušča v investicijo vredno 100 tisoč evrov, ki se bo najmanj potrojila. In če se spustiš v avanturo brez predhodnih študij, je to toliko bolj nerazumljivo, pravi Andraž Drešček.


Posnetek Andraž Drešček


Pobudnik Nakupa Jurij Kavčič je bil povsem nasprotnega mnenja.


Posnetek Jurij Kavčič

Po izmenjavi nekaj krepkih besed o bojazni, da bo občinska oblast spet kakšno skuhala,
je glasovanje matematično natanko potrdilo zastavljen cilj predlagateljev o nakupu, na nasprotnem bregu so ostale le svetnice in svetniku županove liste.


Ivan Seljak

Jerca Prezelj
Branka Florjančič
Andraž Drešček
Jurij Kavčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C