PREDLAGAJ SVOJE IDRIJSKO KOSILO

Ponedeljek, 03. avgust 2020

Še 14 dni je časa za sodelovanje na natečaju z naslovom Idrijsko kosilo, ki ga je Zavod za turizem Idrija razpisal v okviru projekta Krovna destinacijska znamka Idrija, katerega cilj ni le oblikovati celostno grafično podobo destinacije Idrija, ampak tudi zasnovati nove turistične programe in spominke.

Natečaj je namenjen posameznikom v dveh starostnih kategorijah, in sicer od 18. do 35 in nad 55 let, da predlagajo svoj menu za tipično idrijsko kosilo, ki ne bi smelo manjkati v stalni turistični ponudbi za obiskovalce Idrije. Razpis določa, da naj ideja za idrijsko kosilo zajema tri hode, od predjedi, glavne jedi do sladice, izhaja pa naj iz lokalne kulinarike in z okusi predstavlja Idrijsko. Tradicionalnim jedem lahko sodelujoči na razpisu dodajo svoje, sodobne kuharske izboljšave ali predlagajo nove jedi, kjer se uporabljajo lokalne sestavine.

Ideje za idrijsko kosilo bodo na Zavodu za turizem Idrija sprejemali do 16. avgusta, nato pa bodo med prejetimi predlogi izbrali tri najboljše v vsaki starostni kategoriji in avtorje povabili na skupinski ogled idrijskih znamenitosti ter jih pogostili s kosilom.


Metka Rupnik

Foto: ZZMS

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
28.09.2020
10°C / 14°C
torek
29.09.2020
7°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C