ZA NAJNUJNEJŠO OPREMO IN ZA PREDSTAVITEV KRAJINSKIH PARKOV

Nedelja, 02. avgust 2020

Včeraj se je tudi na Idrijskem pričela izvajati 1. faza projekta Centri interpretacije zavarovanih območij, v katerem sodelujejo štirje LAS-i, med njimi tudi LAS s CILjem, ter občini Idrija in Logatec z upravljavci zavarovanih območij. Cilj projekta v skupni vrednosti dobrih 119.341 evrov, ki bo v višini 90.359 evrov sofinanciran iz sredstev evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, je ohraniti naravno dediščino Planinskega okolja in Krajinskega parka Zgornja Idrijca ter jo prezentirati in promovirati na sodoben način.

V okviru projekta, ki bo trajal do konca leta 2022, bodo uredili in obogatili opremo v Krajinskem parku Zgornja Idrijca, kot so ekološka stranišča, solarne klopi, obnova paviljonov, didaktična igrala in stojnice, ter pripravili interpretacijske video vsebine za Planinsko polje. Oblikovali bodo 4 programe interpretacije za različne ciljne skupine, 3 lokalne prireditve, kulinarične delavnice ter strokovne oglede na terenu in izobraževalne delavnice. Cilj pa je tudi ustvarjanje novih delovnih mest v turizmu, primerna raba naravnih virov, oživljanje dediščine območja ter aktiviranje potencialov ranljivih skupin. 

Metka Rupnik

 

 

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
14.08.2020
19°C / 31°C
sobota
15.08.2020
19°C / 32°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 32°C