TANDEM ELEKTRIČNO KOLO V CERKNEM

Petek, 24. julij 2020

V maju je Občina Cerkno v okviru projekta E-nostavno na kolo, v katerem sodeluje tudi LAS s CILjem, ob Večnamenskem centru Cerkno namestila kolesarsko stojalo, servisni stebriček, uredila počivališče z mizo in klopjo ter prevzela devet gorskih električnih koles in eno tandem električno kolo, namenjeno izboljšanju ponudbe kolesarsko-turističnih destinacij. Z vključitvijo v projekt je Cerkljanska postala del obsežnejše Gorenjske kolesarske mreže. Sistem za izposojo e-koles Občina Cerkno vzpostavlja skupaj z LTO Laufar Cerkno in LAS s CILjem. Novo pridobitev bodo predstavili jutri pred Hotelom Cerkno v okviru prireditve Pajtička fest. Predstavili bodo karakteristike teh električnih koles, postajališča za električna kolesa pred večnamenskim centrom Cerkno in infrastrukture na njem, v avli hotela bo na ogled razstava o razvoju kolesarstva kot prevoznega sredstva na Slovenskem, pred hotelom pa delavnici varne vožnje z e-kolesi za starejše ter varne vožnje s tandem e-kolesom za slepe in slabovidne. 

Kakšna pridobitev je to za slepe in slabovidne, ki želijo s kolesom raziskovati Cerkljansko, pojasnjuje predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica Igor Miljavec. Pogovarjala se je Metka Rupnik.


FOTO: Visit Cerkno
Tandem električno kolo - Igor Miljavec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
03.08.2020
21°C / 27°C
torek
04.08.2020
18°C / 26°C
sreda
05.08.2020
16°C / 28°C