ŠEBRELJE, KRAJ POZITIVNE ENERGIJE

Nedelja, 26. julij 2020

S Šentviške planote, kjer smo se mudili pretekli teden, smo se tokrat ponovno podali na planoto, tokrat Šebreljsko. Šebreljska planota se razteza po dolžini v smeri sever – jug približno na razdalji 6,5 km, po širini v smeri vzhod – zahod pa meri približno 2 km.
Dokaj strma, a lepo urejena asfaltirana pot nas pripelje do gosto naseljenega osrednjega dela planote, kjer je bil tudi naš cilj- vas Šebrelje, ki jo sestavljajo štiri zaselki: Dolenja, Srednja, Gorenja vas in Kurji vrh. Vanja Hvala se je ob obisku Šebrelj najprej pogovarjala s predsednikom Krajevne skupnosti Šebrelje, Evgenom Ozebkom.Posnetek: Evgen OzebekCerkev Sv. Ivána je postavljena na mesto z izredno močno naravno energijo in velja za najmočnejšo slovensko energijsko točko. V okolici cerkve so s prodniki označene energijske točke, v neposredni bližini pa najdemo tudi Bife pri Sv. Ivanu, katerega lastnik je Marjo Mlakar.


Posnetek: Marjo Mlakar

Čeprav se Šebrelje nahajajo na planoti, oddaljene od večjih središč, pa je naš naslednji sogovornik prav tam postavil tovarno. Jožko Mlakar ob trdni podpori soproge in z dobrimi obojestranskimi odnosi s svojimi zaposlenimi že 14 let uspešno gradi svojo podjetniško pot.


Posnetek: Jozko Mlakar
Evgen Ozebek
Marjo Mlakar
Jozko Mlakar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
03.08.2020
21°C / 27°C
torek
04.08.2020
18°C / 26°C
sreda
05.08.2020
16°C / 28°C