OBČINA TOLMIN BO ŠE NAPREJ SPODBUJALA STANOVANJSKE NALOŽBE V OBČINI

Ponedeljek, 13. julij 2020

Na zadnji seji občinskega sveta Občine Tolmin so svetniki med drugim obravnavali in tudi potrdili nov Pravilnik o dodeljevanju pomoči za spodbujanje stanovanjskih naložb v občini Tolmin. 

V okviru stanovanjske politike Občina Tolmin sicer prioritetno skrbi za zagotavljanje in vzdrževanje neprofitnih stanovanj, s prostorskim načrtovanjem in drugimi ukrepi pa ustvarja tudi pogoje za stanovanjsko gradnjo. Nekateri ukrepi so torej namenjeni predvsem v pomoč tistim občanom, ki so aktivni pri reševanju stanovanjskega problema, vendar pa do najema občinskega neprofitnega stanovanja niso upravičeni, njihov cilj pa je pridobitev oziroma ureditev primernega lastniškega stanovanja. 

V ta namen je občina lani objavila javni  razpis za dodeljevanje ugodnih stanovanjskih posojil,  namenjenih za novogradnje, obnove ali nakupe stanovanj in stanovanjskih hiš v občini, s  prednostno obravnavo mladih in mladih družin, pri čemer je občina v sodelovanju z zainteresiranimi bankami iz proračuna zagotavljala subvencijo obrestne mere najetih stanovanjskih posojil. Vzporedno z objavo omenjenega javnega razpisa konec lanskega leta pa so se na bančnem trgu začele odvijati dodatne zaostritve pogojev najemanja posojil, zato je bilo sodelovanje občine z bankami oteženo. Letos so se tako odločili oblikovati nov Pravilnik o dodeljevanju pomoči za spodbujanje stanovanjskih naložb  v občini Tolmin, ki bo omogočil začetek izvajanja pilotne sheme sofinanciranja dela upravičenih stroškov stanovanjskih naložb v obliki nepovratnih sredstev  neposredno iz proračuna Občine Tolmin.  Župan Uroš Brežan.

Izjava Uroš BrežanSimona Skočir

Izjava Uroš Brežan

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
03.08.2020
21°C / 27°C
torek
04.08.2020
18°C / 26°C
sreda
05.08.2020
16°C / 28°C