OBČINA VIPAVA PREJELA ZLATI ZNAK SLOVENIA GREEN DESTINATION

Sobota, 11. julij 2020
Občina Vipava – turistična destinacija Vipava je v okviru Zelene sheme slovenskega turizma pridobila znak Slovenia Green Destination GOLD, ki ga je podelila Slovenska turistična organizacija. Ta zlati znak je potrditev uspešnega dela, razvoja in uspešne trajnostne usmeritve. Saj po mnenju Slovenske turistične organizacije Vipava predstavlja zeleni raj s temeljem na verodostojnih in naravnih sestavih, ki jih oblikujeta celota in lepota te pokrajine.

Turistična destinacija Vipava s ponosom stopa na pot trajnostnega razvoja turizma in piše zeleno zgodbo Slovenije. Svojo prepoznavnost gradijo na aktivnostih v naravi in trajnostnem turizmu. Destinacija ima tudi dva ponudnika in sicer Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono in Theodosius Forest village, ki sta pridobila tudi okoljski znak Green key ter certifikata Slovenia Green cusine/accommodation.

Zelena shema slovenskega turizma je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira. Ključni strateški cilj sheme je uvajanje trajnostnih modelov v slovenski turizem, tako na ravni turističnih ponudnikov kot destinacij. Vse cilje strateških usmeritev spremlja trajnostni razvoj in skrb za ekonomsko, družbeno-kulturno in naravno okolje.






Po besedah Zavoda za turizem trg Vipava zelena destinacija ni samo projekt za turistične organizacije in ponudnike ampak je nekaj, kar lahko združi posameznike v celoto. Izrednega pomena je v prvi vrsti to, da je destinacija prijetna in prijazna za vse, tako za turiste kot za ljudi, ki na njej delajo in živijo.


Foto: Moja Vipavska


Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
03.08.2020
21°C / 27°C
torek
04.08.2020
18°C / 26°C
sreda
05.08.2020
16°C / 28°C