V DOMOVIH STAREJŠIH PREVENTIVNO ZAPIRAJO VRATA ZA OBISKOVALCE

Sreda, 08. julij 2020

Potem ko je izbruhnila okužba s koronavirusom med stanovalci in zaposlenimi Centra starejših Pristan Vipava, v teh dneh za obiskovalce preventivno zapirajo vrata tudi v drugih domovih starejših v regiji.


Zaradi pojava okužbe s koronavirusom v neposredni bližini ter zaradi preprečevanja vnosa bolezni je za obiskovalce že 4. julija vrata zaprl Dom starejših občanov Ajdovščina.

Od 6. julija do preklica velja popolna prepoved obiskov v domu za starejše Bor Črni Vrh. Srečanja s svojci dom omogoča po predhodnem dogovoru in ob upoštevanju predpisanih ukrepov le preko balkonov in za pokretne stanovalce na terasi.

Zaradi poslabšanja epidemiološke slike v regiji in z namenom preprečevanja vnosa okužbe s Covid-19 z današnjim dnem prepoved obiskov svojcev uvajajo v obeh enotah Doma upokojencev Idrija, v Idriji in na Marofu. Več informacij o ukrepih lahko svojci dobijo pri socialni delavki ali na recepciji doma.

Na priporočilo ZD Tolmin z jutrišnjim dnem do nadaljnjega odpovedujejo obiske tudi v vseh treh enotah Doma upokojencev Podbrdo, in sicer v Podbrdu, Petrovem Brdu in Tolminu.

Oba logaška domova za starejše sta v teh dneh še odprta za obiskovalce. V Domu Marije in Marte se bodo o tem, ali bi v prihodnjih dneh zaprli dom za obiske ali ne, odločali jutri oziroma v petek. Tudi v Domu starejših občanov Logatec so za sedaj obiski še dovoljeni, se pa, kot pojasnjuje vodstvo doma, to lahko čez noč spremeni, če bo to terjala epidemiološka situacija v regiji in širše v Sloveniji.  


Na fotografiji: Dom upokojencev Idrija je od danes zaprt za obiskovalce


Metka Rupnik 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
03.08.2020
21°C / 27°C
torek
04.08.2020
18°C / 26°C
sreda
05.08.2020
16°C / 28°C