V VIPAVSKEM CENTRU STAREJŠIH OKUŽBO POTRDILI PRI ŠE ENEM STANOVALCU

Torek, 07. julij 2020

Pri še 81 testiranjih na prisotnost novega koronavirusa, ki so jih v ponedeljek opravili med stanovalci in zaposlenimi v Centru starejših Pristan v Vipavi, so odkrili le eno dodatno okužbo med stanovalci. Skupno so tako okužbo potrdili pri 11 stanovalcih in sedmih zaposlenih, je  povedal direktor centra Martin Kopatin.

Testiranih je bilo tako vseh 108 stanovalcev in 45 zaposlenih. Po navodilih NIJZ bodo testiranja ponovili.

Pet od 11 okuženih stanovalcev je premeščenih v ljubljansko infekcijsko kliniko. Po Kopatinovih besedah se štirje med njimi počutijo dobro, eden pa ima nekaj zdravstvenih težav, vendar v ponedeljek ni bil na intenzivni negi.

Ostalih šest okuženih stanovalcev je izoliranih v vipavskem centru, prav tako je v karanteni 11 zaposlenih. Tudi vsi zdravi stanovalci morajo ostati v svojih sobah.

"Skrbimo za to, da opravljamo najnujnejše stvari. Za stanovalce je dobro poskrbljeno. Seveda pa je režim v centru sedaj drugačen, stanovalci se ne morejo prosto gibati po domu, vendar je njihovo počutje glede na dane razmere dobro," je povedal direktor Kopatin.

Zdravi zaposleni redno delajo, za stanovalce je dobro poskrbljeno, je zatrdil. Danes jim pomagata dve strokovni delavki iz novogoriškega doma upokojencev. V prihodnjih dneh naj bi jim pomagali tudi študenti medicine z drugih območij Slovenije.


STA


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
02.12.2020
-1°C / 8°C
četrtek
03.12.2020
1°C / 4°C
petek
04.12.2020
2°C / 6°C