V ŠEMPETRSKO BOLNIŠNICO ŠE NE BODO SPREJELI OKUŽENIH STANOVALCEV IZ VIPAVSKEGA DOMA PRISTAN

Ponedeljek, 06. julij 2020

Strokovna skupina za obvladovanje bolnišničnih okužb iz šempetrske bolnišnice je danes obiskala vipavski center starejših Pristan in ugotovila, da je namestitev okuženih v domu ustrezna in zato ne potrebujejo premestitve v bolnišnico, je v izjavi povedala strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler.

Do vzpostavitve rdeče cone v Centru starejših Pristan v Vipavi bi lahko šempetrska bolnišnica ponudila začasno namestitev, vendar to po besedah Savnik Winklerjeve ne bo potrebno.

"Strokovna skupina je ugotovila, da rdeča cona v domu ustreza vsem merilom in standardom, okuženi pacienti so v ločenih sobah. Vzpostavili so tudi kontrolo nad ločevanjem t.i. čistih in nečistih poti, kako bo potekalo hranjenje, kako bo potekal transport fiktivnega materiala. Z našim znanjem smo jim v celoti še vedno na voljo, vsakodnevno bomo prihajali v vipavski dom in jim nudili pomoč," je povedala strokovna direktorica šempetrske bolnišnice.

Obljubila je tudi pomoč pri zagotavljanju osebne varovalne opreme, če je bo v vipavskem centru pričelo primanjkovati.

"Ker so v vipavskem domu uspeli ustrezno urediti rdečo cono, ni nobene potrebe po selitvi v bolnišnico. Imamo vzpostavljeno negovalno covid enoto za potrebe drugih domov, če pride do podobnega dogodka, da se pojavi okužena oseba. Selitev ni rešitev za oskrbovance, saj oskrbovanci, ki ne kažejo znakov bolezni, lahko ostanejo v svojem domskem okolju. Če bo kdo od okuženih potreboval bolnišnično zdravljenje, pa bo premeščen na infekcijsko kliniko v Ljubljani," je še poudarila.

V Centru starejših Pristan Vipava je trenutno 16 okuženih, med njimi devet oskrbovalcev in sedem zaposlenih. Do konca današnjega dne bodo testirali vse stanovalce in zaposlene v domu, rezultate testiranj pa naj bi dobili najkasneje do torkovih jutranjih ur.


Po STA

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
02.12.2020
-1°C / 8°C
četrtek
03.12.2020
1°C / 4°C
petek
04.12.2020
2°C / 6°C