AJDOVSKI SVETNIKI O PROJEKTIH ZA MLADE

Petek, 03. julij 2020

Včeraj je v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini potekala 14.redna seja ajdovskega občinskega sveta, na katerem je bilo kar enajst točk dnevnega reda. Največ pozornosti so svetniki posvetili rebalansu proračuna Občine Ajdovščina za leto 2020. Sprememba proračuna je bila nujna po posameznih popravkih, ki bodo pripomogli k realizaciji dveh večjih projektov. Žpan občine Ajdovščina Tadej Beočanin.


Izjava Tadej Beočanin 1


Nov poseg v proračun Občina Ajdovščina načrtuje še jeseni,  ko bo znanih več podatkov o posledicah COVID-19. Na seji sta bila sprejeta tudi odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje večstanovanjske soseske Lipa v Ajdovščini in za območje zaselka Strane na Planini.  Tadej Beočanin:


Izjava Tadej Beočanin 2


V Občini Ajdovščina se že nekaj let spopadajo s stanovanjsko stisko predvsem mladi, zato se je občina odločila poiskati ustrezen teren za potencialne kupce in najemnike. Povpraševanje in pomanjkanje stanovanj sta predvsem izrazita v mestu Ajdovščina, saj med mladimi prevladuje trend selitve v urbana okolja. A veliko je tudi zanimanja za gradnjo individualnih stanovanjskih hiš, zato bo občina dodatno komunalno opremljala tudi manjša območja za gradnjo hiš po vaseh. Seveda pa imajo o gradnji stanovanj soseske Lipa in o komunalnem opremljanju za individualne stanovanjske hiše za območje zaselka Strane pomisleke tudi okoliški prebivalci. 


Izjava Tadej Beočanin 3


… še pove Beočanin. S preseljevanjem mladih v ajdovsko občino narašča tudi potreba po varstvu otrok. Samo letošnjem letu se je na novo v ajdovski vrtec vpisalo 270 otrok, s septembrom bo v njem 1.016 otrok, ki bodo razporejeni v 56 oddelkov. Prostorsko stisko delno rešujejo z začasnimi lokacijami, a bodo kljub temu morali več otrok odkloniti.
Na včerajšnji seji so ajdovski svetniki sprejeli prostorski akt  za gradnjo novega vrtca Police na območju pod Gradiščem v Ajdovščini.  20 oddelčni vrtec je zasnovan kot dvoetažni objekt z moderno spremljajočo infrastrokturo in urejenim okoljem. Poleg gradbene parcele vrtca obsega območje urejanja tudi rekonstrukcijo ceste v Gradišče, umestitev transformatorske postaje in ureditev ekološkega otoka.Ana Štokelj

Tadej Beočanin 1
Tadej Beočanin 2
Tadej Beočanin 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
03.08.2020
21°C / 27°C
torek
04.08.2020
18°C / 26°C
sreda
05.08.2020
16°C / 28°C