NOVA CESTA DO IGRIŠČA V SELU

Sobota, 27. junij 2020

Izgradnja obvoznice s priključkom na glavno cesto je še zadnji korak do zaključka urejanja športnega igrišča v Selu. Dela se bodo pričela prihodnji teden. V sklopu naložbe bo zgrajena tudi transformatorska postaja za potrebe javne razsvetljave na cestnem priključku in igrišču.

Do športnega igrišča  tik nad državno cesto Ajdovščina – Nova Gorica pelje makadamska pot, ki se vije skozi celotno vas. Do igrišča pa je moč priti tudi po  bistveno krajši poti, ki je nemoteča za vas,
a je bila do nedavnega v zasebni lasti. Občina je odkupila zemljišče, uredila začasni dostop ter pričela urejati dokumentacijo za novo cesto.

Že prihodnji teden  bo izbrana družba Zides pričela z deli, po pogodbi pa jih mora zaključiti v štirih mesecih.  Cesta bo sodobno urejena, s primernim odvodnjavanjem in razsvetljavo. Investicijo vredno 190 tisoč evrov bo v celoti pokrila Občina Ajdovščina.

Nova povezava bo dopolnila funkcionalnost igrišča, ki je bilo zgrajeno  pred približno desetimi leti, pred dvema letoma pa sta ob športnih površinah zrasla tudi dva objekta s sanitarijami. Tako kot igrišče, bo tudi nova dovozna pot v celoti razsvetljena.


Ivan Seljak (po podatkih Občine Ajdovščina)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
14°C / 27°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
13°C / 28°C