NASKOK IDRIJČANK NA VRHOVA MINISTRSTVA ZA ZDRAVJE

Petek, 26. junij 2020

Vlada je na sredini seji sprejela nekaj kadrovskih zamenjav. Tako je s 30. junijem s položaja vršilke dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zdravstveno varstvo razrešila Nino Pirnat in hkrati s 1. julijem, a najdlje do 31. decembra letos, na mesto vršilke dolžnosti tega direktorata imenovala Marijo Magajne, sedanjo direktorico Zdravstvenega doma Idrija.

Marija Magajne je specialistka epidemiologije, ki je pred leti že zasedala pomembne položaje v zdravstvu in zdravstveni politiki ter bila tesno vpeta v takratno predsedovanje Slovenije Evropski uniji. Med letoma 2008 in 2013 je bila direktorica Inštituta za varovanje zdravja, kot se je tedaj imenoval predhodnik današnjega NIJZ. V letih 2005 do 2008 je delovala kot generalna direktorica direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje, pred tem pa je bila tudi direktorica Bolnišnice Golnik in direktorica Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj.

O tej odločitvi so že seznanjeni predstavniki ustanoviteljev Zdravstvenega doma Idrija ter svet zavoda, ki bo moral imenovati novega vršilca dolžnosti direktorja.

To pa ni edina kadrovska zamenjava, ki je posredno povezana z Idrijo. Na mesto vršilke dolžnosti generalnega direktorja direktorata za dolgotrajno oskrbo je bila ponovno imenovana Idrijčanka Klavdija Kobal Straus.

Kobal Strausova je po izobrazbi magistrica znanosti. Svojo poklicno pot je začela v Domu upokojencev Idrija, od leta 2016  pa je na različnih funkcijah Ministrstva za zdravje.

Vsekakor gre za dva izjemno pomembna resorja, ki praviloma nista in ne smeta biti predmet dnevne politike.

 
Metka Rupnik
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
14°C / 27°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
13°C / 28°C