SINJI VRH TUDI LETOS V ZNAMENJU UMETNIKOV

Sreda, 24. junij 2020

Sinji Vrh nad Ajdovščino je te dni ponovno živahen, saj  gosti že 28. mednarodni likovni simpozij Slovenija, odprta za umetnost. V penzioni Sinji vrh se je zaradi nedavnih dogodkov tokrat zbralo nekaj manj, 13 umetnikov, saj so organizatorji v prvi vrsti želeli poskrbeti za zdravje udeležencev. Umetniška vodja Anamarija Stibilj Šajn:

Anamarija Stibilj Šajn 1Tudi tokrat gostijo kar nekaj priznanih umetnikov:


Anamarija Stibilj Šajn 2Po mnenju Anamarije Stibilj Šajn je dogodek dolgo visel na nitki zato je tudi sam program nekoliko okrnjen. Po njenem mnenju pa je najbolj pomembno to, da se bodo zagotovljena dela za razstave, ki so že dolgo planirane. Kam vse se bodo dela, ki te dni nastajajo na Sinjem vrhu, selila?Anamarija Stibilj Šajn 3Povejmo še, da tudi letošnji simpozij Slovenija, odprta za umetnost polnijo spremljajoči kulturni dogodki. Danes bo razstava malih formatov odprta v  Lični hiši, jutri bo na Sinjem vrhu nastopil Oktet Castrum, sklepni dogodek pa se bo kot Dan odprtih vrat odvil v petek z zaključnim kulturnim programom ob 18. uri.


Siri, Golden, RingSilva KarimMarko Zelenko
Jana Štok in Azad Karim
Bentb, Štok KarimFoto: Brut CarniollusIvan Seljak

Anamarija Stibilj Sajn 1
Anamarija Stibilj Šajn 2
Anamarija Stibilj Šajn 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
14°C / 27°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
13°C / 28°C