TIPNA SLIKA IN DRUGI PROJEKTI ZA SLEPE IN SLABOVIDNE

Četrtek, 04. junij 2020


V okviru tedna slepih in slabovidnih je Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, ki ga vodi predsednik Igor Miljavec, v sodelovanju z Goriškim muzejem v Kromberku pripravilo predstavitev tipne slike z naslovom »Srečanje«, ki je nastala po istoimenskem izvirniku slovenskega slikarja Toneta Kralja. Avtorica tipne slike je Kristina Naglost, izdelala pa jo je za magistrsko nalogo v okviru študijskega predmeta Inkluzivna pedagogika na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem in pod mentorstvom doc. dr. Aksinje Kermauner.


Metka Rupnik je po zaključku dogodka poklicala predsednika medobčinskega društva v Kromberk, ki je povedal, kakšen odmev je tipna slika na dogodku doživela, predstavil pa je tudi nekatere druge zelo zanimive projekte, ki jih medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica izvaja na območju celotne severnoprimorske regije.


Metka Rupnik

Foto: Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica


 

pogovor Igor Miljavec, predsednik MDSS

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C