IZID IN PREDSTAVITEV NOVEGA TOLMINSKEGA ZBORNIKA ŠELE JESENI

Torek, 02. junij 2020

O tem, da v mesecu maju Občina Tolmin obeležuje svoj praznik in da je v luči trenutne zdravstvene situacije slavnostna seja preložena na mesec september, smo na našem radiu že poročali. Ob občinskem prazniku bo letos po desetih letih izšla tudi nova številka Tolminskega zbornika. Zaradi trenutne situacije pa so preložili tudi izid in predstavitev vsebinsko bogate publikacije o družbenem, gospodarskem in kulturnem življenju minulega desetletja v občini, ki ga pripravlja uredniški odbor z ekipo sodelavcev in Občina Tolmin. Več o tem urednik, sicer pa tudi častni občan Občine Tolmin leta 2019, Zdravko Duša. Izjava: Zdravko DušaTolminski zbornik v svoji bogati vsebini zajema pregled razvoja občine Tolmin v zadnjem desetletju, bogatijo pa ga tudi zgodovinsko etnološki sklop, ki zajema nova odkritja in spoznanja, spominski zapisi, zapisi ob obletnicah kulturnih, gasilskih in drugih društev, med platnicami pa bo moč najti tudi predstavitve posameznikov in društev, ki so imela v minulem desetletju vidno mesto v občini.


Zdravko Duša razkriva še, da ob izidu in predstavitvi pripravljajo tudi kviz, iz katerega bo razvidno, koliko Tolminci tolminsko poznajo brez zbornika.


Vanja Hvala


Izjava Zdravko Duša

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 20°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C