SAJETA LETOS BO!

Sreda, 03. junij 2020

Po tem, ko so se v zadnjih tednih vrstile odpovedi festivalov na tolminskem sotočju in je kazalo, da bo festivalsko dogajanje v dolini Soče letos povsem zamrlo, pa organizatorji festivala Sajeta sporočajo, da letošnja 21. izvedba festivala bo, čeprav v nekoliko prilagojeni obliki.

Predviden termin 21. Sajete je v zadnjih dneh julija in prvih dneh avgusta, program pa bodo prilagodili glede na trenutno situacijo. Kot je še pojasnil Janez Leban, gonilna sila kreativnega tabora, bo ta tudi letos, ne glede na situacijo, pestro in tudi mednarodno zastavljen, vseeno pa bo zaradi trenutnih razmer možnost nastopa dobilo več slovenskih izvajalcev. 

Izjava Janez Leban

Po dvajsetih letih bo Sajeta letos dobila tudi novo podobo. V naslednjih dneh organizatorji napovedujejo novo spletno stran, na kateri bo predstavljen letošnji program. Ta bo tudi letos sestavljen iz glasbenega dela in različnih delavnic, ki jih bo letos sicer nekaj manj, ampak bodo po besedah Janeza Lebana zato bolj kvalitetne.

Organizatorji še obljubljajo, da bodo poskrbeli za varnost in zdravje obiskovalcev z upoštevanjem vseh predpisov, posebej pozorni bodo tudi na število obiskovalcev.


Simona Skočir, Lara Samec

FOTO: Sajeta

Izjava Janez Leban

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 22°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C