CŠOD-JI BODO POLETI NA VOLJO ZA AKTIVNO PREŽIVLJANJE POČITNIC

Sreda, 03. junij 2020

V juniju, prvem pokoronskem mesecu, bodo vrata odprli tudi centri šolskih in obšolskih dejavnosti po vsej Sloveniji. 25 centrov je sicer v osnovi namenjenih šolam v naravi, to je izvedbi aktivnega pouka na prostem za osnovnošolce, pri katerem se ti učijo tako športnih kot tudi drugih praktičnih veščin. V poletnih mesecih, ko so šolarji na počitnicah, pa zanje ponujajo programe aktivnih počitnic, ki so prilagojeni glede na pokrajino, v kateri se posamezen dom nahaja. Manjši del njihove ponudbe obsegajo tudi programi za nadarjene, ki jih pripravljajo posamezne šole, in oddaja prostorov društvom in drugim skupinam za izvedbo intenzivnih vaj, seminarjev, delavnic oziroma preprosto za oddih.

Domen Uršič, vodja cerkljanskega centra, je povedal, da njihovi programi poletnih aktivnosti niso v nevarnosti, zaradi zmanjšanja največjega dovoljenega števila udeležencev na posameznem programu so njihovo število celo povečali. Čas epidemije so sicer s sodelavci preživeli na različne načine. Izjava: Domen Uršič
 

CŠOD-ji s programi začenjajo 28. junija, takoj po koncu šolskega leta, in jih izvajajo do konca avgusta, namenjeni pa so starostnim skupinam od 7 do 18 let.

Primož Božič

Izjava Domen Uršič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 22°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C