OBČINA IDRIJA OBJAVILA STANOVANJSKI RAZPIS ZA MLADE IN MLADE DRUŽINE

Sreda, 03. junij 2020


Občina Idrija je včeraj objavila javni razpis stanovanjskih posojil za novogradnje in adaptacije ter nakupe stanovanj ali stanovanjskih hiš za mlade in mlade družine. Skupna sredstva razpisa, ki bo odprt do 2. julija letos, znašajo dobrih 261.000 evrov.


Na razpisu lahko sodelujejo slovenski državljani, ki prvič rešujejo svoje stanovanjsko vprašanje z gradnjo ali adaptacijo ali nakupom primernega stanovanja ali stanovanjske hiše na območju občine Idrija; tisti, ki jim je zaradi spremenjenih družinskih, zdravstvenih ali socialnih razmer dosedanje stanovanje na območju idrijske občine postalo neprimerno, zato ga bodo nadomestili z drugim na območju občine ali ga razširili z dodatno gradnjo oziroma ga zaradi spremenjenih zdravstvenih razmer funkcionalno prilagodili. Upravičenci na razpisu so tudi tisti, ki svoje stanovanjske razmere izboljšujejo ali razrešujejo z vlaganjem sredstev v adaptacijo za pridobitev novega stanovanja, v obsežnejšo prenovo, sanacijo ali vzdrževanje stanovanja, grajenega pred letom 1965, ali v obnovo fasade v strogem mestnem ali vaškem jedru na območju idrijske občine.

Upravičenci za dodelitev posojila so mladi med 18. in 30. letom starosti in mlade družine z vsaj enim otrokom, v kateri nobeden od staršev ni star več kot 40 let in nobeden od otrok ni starejši od 15 let. Več točk bodo pridobile družine z dvema ali več otroki, družine, v katerih je zaposlen le prosilec, tiste, ki se soočajo z zdravstvenimi težavami ali invalidnostjo ter tisti z visoko strokovno izobrazbo.

Pogoj je, med drugim, tudi, da imajo od 1. 1. 2012 do 2. 7. 2020 izdano gradbeno dovoljenje ali bodo imeli sklenjeno kupoprodajno pogodbo ali predpogodbo za nakup stanovanja do konca objave razpisa, ki poteče 2. julija letos.  

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 22°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C