TUDI LETOS MOJA POBUDA USPEŠNA

Torek, 02. junij 2020

Občina Ajdovščina je z letom 2016 začela pisati še eno uspešno zgodbo. Začeli so namreč s prvim delom projekta »Moja pobuda« preko katerega poteka uresničevanje participativnega proračuna v Občini Ajdovščina. Gre za tisti del proračuna, ki je namenjen uresničevanju javnega interesa. V projektu Moja pobuda je Občina Ajdovščina k sodelovanju pri načrtovanju sredstev povabila kar občane, ki s svojimi pobudami in idejami že tri leta uspešno pripomorejo k prijaznemu življenju v posameznem kraju.


Posamezni občan ali skupina občanov lahko predlaga projekt v vrednost največ 25.000€. Vse predloge seveda pregleda komisija za vloge ter pobude občanov in v kolikor je predlog ustrezen gre na glasovanje. Prav v letošnjem letu poteka tudi zaključek druge Moje pobude in sicer za leto 2019/2020, za katero je bilo izglasovanih kar 26 pobud tako s strani mladih kot tudi starejših. Po besedah župana so v drugem ciklu Mojih pobud za leto 2019/2020 dali malo več besede mladim, ki so imeli več inovativnih pobud in idej. Več o tem kako bo pa letos, župan Tadej Beočanin.


Izjava Tadej Beočanin o glasovanju


Moja pobuda, je bila izglasovana tudi na Planini pri Ajdovščini, kjer bodo obnovili jezerce ter vodni izvir na Vrtovčevih poteh pod Ostrim vrhom. Prav zato so v teh dneh začeli ropotati gradbeni stroji, ki mojo pobudo uspešno uresničujejo. Gre za jezerce, ki so ga včasih domačini uporabljali za napajanje živine, danes pa služi zgolj kot ena izmed planinskih naravnih znamenitosti ob kateri so lahko spočiješ utrujene noge. 

Izvedbe izglasovanih pobud se pospešeno izpolnjujejo in že napovedujejo začetek novega cikla Mojih pobud, ki pa bo letos šele jeseni. Realizacija teh pobud bo v letu 2021/2022. S tem novim ciklom pa prihajajo tudi nove spremembe in nadgradnja projekta Moja pobuda. Več o novem ciklu projekta in o spremembah, župan Tadej Beočanin. 


Izjava Tadej Beočanin o projektih

Ajdovski projekt Moja pobuda ima ob vsakem novem ciklu tudi že izbrano točno število sredstev, ki jih občina predvidi v ciklu. Več o tem koliko sredstev je rezerviranih za Moje pobude v ciklu 2021/2022, Tadej Beočanin.


Izjava Tadej Beočanin o sredstvih za nov cikel


Občani in občanke že nestrpno pričakujejo nov cikel Mojih pobud, saj so mnenja, da s tem projektom tudi sami veliko pripomorejo k boljši razvitosti kraja pa tudi občine.Ana Štokelj

Tadej Beočanin o glasovanju
Tadej Beočanin o projektih
Tadej Beočanin o novem ciklu

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 22°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C