PRENOVA IGRIŠČA V DESKLAH

Petek, 29. maj 2020

Krajevna skupnost Deskle-Anhovo je že dlje časa načrtovala prenovo dotrajanega športnega igrišča v Desklah. Zaradi visokih stroškov investicije so se za pomoč obrnili tako na občino Kanal kakor na druge sponzorje in uspelo jim je zagotoviti 25.000 €, kolikor je stala prva in najobsežnejša faza prenove, nova asfaltna prevleka na igrišču. Iz občinskega proračuna sta prišli dve petini sredstev, ostalo je donacija podjetja Salonit Anhovo. V tem tednu so delavci že položili prvo plast asfaltne prevleke, v prihodnjih dneh bodo igrišče ogradili še s štirimetrsko mrežo, namestili pa bodo tudi štiri nove drogove za reflektorje.  


Kakor nam je še pojasnil Jože Valentinčič, predsednik KS Deskle-Anhovo, bodo novo igriščno infrastrukturo dodajali kasneje, kolikor in kadar jim bo to omogočila finančna situacija. Tudi pri nakupu opreme in otroških igral bodo namreč odvisni od namensko zbranih sredstev. Bo pa igriščna površina uporabna že takoj po zaključku trenutnih gradbenih del, že v juniju so tam načrtovali mednarodno srečanje pihalnih orkestrov Muzikafest, ki pa se utegne zaradi trenutne zdravstvene situacije zamakniti na september.Primož Božič     

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
13.07.2020
13°C / 27°C
torek
14.07.2020
12°C / 28°C
sreda
15.07.2020
14°C / 28°C