SPREJET REBALANS PRORAČUNA OBČINE IDRIJA

Petek, 29. maj 2020


Idrijski občinski svet se je včeraj sestal na rednem zasedanju, ki zaradi zagotavljanja varne razdalje med člani sveta ni potekalo v sejni sobi občine, ampak v dvorani idrijske osnovne šole. Osrednja točka dnevnega reda tokratne seje je bil rebalans občinskega proračuna za letošnje leto.


Sejo je spremljala Metka Rupnik.


Kot sta v uvodu ob obravnavi te točke dnevnega reda izpostavila župan Tomaž Vencelj ter Margerita Strnad Kos, svetovalka za finance in proračun na Občini Idrija, je rebalans občinskega proračuna za letošnje leto potreben, saj omogoča nujne in smiselne prerazporeditve sredstev med posameznimi proračunskimi postavkami. Pojasnjuje župan Tomaž Vencelj.


Izjava Tomaž Vencelj


Po opravljeni obravnavi so svetnice in svetniki rebalans letošnjega občinskega proračuna, vključno z vrsto amandmajev, sprejeli. O tem, katere pomembnejše spremembe posameznih postavk prinaša, pa več v popoldanski aktualni temi. Potrdili so tudi zaključni račun občinskega proračuna za leto 2019.


Idrijski občinski svet je na včerajšnjem zasedanju sprejel povišanje cene storitve pomoči na domu, in sicer s sedanjih 18,65 evra na 19,08 evra, ne glede na to pa cena za uporabnike ostaja nespremenjena, saj bo povišanje pokril občinski proračun, da bi storitev ostala cenovno dostopna za tiste, ki jo potrebujejo.


Člani idrijskega občinskega sveta so se seznanili s poročilom nadzornega odbora občine, sprejeli odlok o kategorizaciji občinskih cest in potrdili ter dali pozitivno mnenje k imenovanju sedanje ravnateljice GŠ Idrija Tonje Lapanja Brenčič in ravnateljice Vrtca Idrija Nadje Brence za nov mandat na mestu ravnateljice, v ustanovah, ki ju že vodita.


Svet je potrdil tudi predlog dobitnikov letošnjih občinskih nagrad. Pirnatovo nagrado bo prejel vsestranski likovni ustvarjalec Silvester Bajc, nagrado Jožefa Mraka PGD Idrija ob letošnjem jubileju, nagradi občine Idrija prejmeta kulturna ustvarjalca Lovrenc Habe in Ciril Petrič, nagrada za mlade ustvarjalce ne bo podeljena, naziv častnega občana pa prejme idrijski zdravnik Bogomir Alfred Kobal.


Župan je, med drugim, svet seznanil tudi z informacijo, da bo 1. junija z delom pričela medobčinska inšpektorica občin Idrija in Cerkno, občinska uprava pa se bo okrepila za sodelavko – pravnico, ki bo delovala predvsem na področju okolja in prostora.


Metka Rupnik

 

izjava Tomaž Vencelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
10.07.2020
13°C / 31°C
sobota
11.07.2020
15°C / 32°C
nedelja
12.07.2020
17°C / 31°C