IDRIJSKI OBČINSKI SVET DANES NA REDNEM ZASEDANJU

Četrtek, 28. maj 2020

 

Članice in člani idrijskega občinskega sveta se bodo danes popoldne vnovič sešli na rednem zasedanju, le lokacija zasedanja zaradi zagotavljanja varnostne razdalje ne bo v sejni sobi občine, ampak v predavalnici idrijske osnovne šole.

Idrijski občinski se je na zadnjem rednem zasedanju sešel sredi februarja, tedaj še v sejni sobi občine. Marca zaradi izbruha epidemije zasedanja ni bilo, aprilska seja pa je bila izredna in dopisna.

Na današnji 12. redni seji bodo svetnice in svetniki sicer obravnavali nekaj manj točk dnevnega reda, kot smo jih bili vajeni na minulih rednih zasedanjih, so pa nekatere med njimi kompleksnejše narave in bodo lahko vzbudile tudi daljše razprave.


V uvodnem delu seje bo občinski svet odločal o nekaterih mandatnih vprašanjih in imenovanjih ter o cenah za storitev pomoči na domu. Daljše razprave je mogoče pričakovati ob obravnavi sprememb odloka o občinskem proračunu za letošnje leto, ki jih bo svet obravnaval po skrajšanem postopku. Seznanil pa se bo tudi z zaključnim računom proračuna Občine Idrija za leto 2019.


Idrijski občinski svet bo v nadaljevanju obravnaval poročilo nadzornega odbora občine, v drugem branju odlok o kategorizaciji občinskih cest ter nekaj premoženjsko pravnih zadev, odločal pa bo tudi o predlogu porabe sredstev proračunske stalne rezerve in o predlogu letošnjih dobitnikov občinskih nagrad.

Tudi današnje zasedanje idrijskega občinskega sveta bodo svetnice in svetniki zaključili s svetniškimi vprašanji in pobudami, ki se jih je v času, ko med epidemijo svet ni zasedal na rednih sejah, gotovo nabralo več kot ob običajnih mesečnih zasedanjih.

Metka RupnikKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
13.07.2020
13°C / 27°C
torek
14.07.2020
12°C / 28°C
sreda
15.07.2020
14°C / 28°C